Blog a aktuálne informácie 

 

Na stránike sme mali pôvodne odkazy na video návody, ktoré pripravilo školiace stredisko Learn2code. Žial dané video návody už nie sú dostupné zdarma.

MIT MediaLabs ako tvorca a prevádzkovateľ komunity Scratch pripravil pre tých, ktorí sa chcú naučiť programovať v nástroji Scratch výborne spracovaný interaktívny návod na používanie. Interaktívny návod vám pomocou 25 cvičení ukáže všetky možnosti programovania v Scratchi. Lekcie sú zamerané na hravé detské témy a majú rôzne náročnosti úloh. Veľkou...

Ako sme už dávnejšie avízovali, tím MIT Media Lab usilnovne pracoval na novej verzii Scratchu, ktorú začiatkom roka 2019 oficiálne spustil. Pozrime sa, čo nové prináša Scratch 3.0.

Akcia Hour of Code (Hodina programovania) je úvodné predstavenie programovania pre všetky deti v školách a krúžkoch tak, aby sme im ukázali že slova "programovať" sa vôbec nemusia báť. Vďaka novým nástrojom ako Scratch môže byť programovanie kreatívne a veľmi zábavné pre všetkých.

Sme veľmi radi, že všetkým návštevníkom ktorí sa zaujímajú o kreatívne programovanie pre deti, prinášame absolútnu novinku v podobe slovenskej verzie rozsiahlej príručky Scratch. Stačí navštíviť stránku https://www.scratch.sk/scratch-prirucka/ , zadať svoju emailovú adresu a obratom Vám pošleme email s informáciami o programe Scratch ako aj link na...

Hour of Code je celosvetová aktivita, ktorej cieľom je priblížiť deťom kreatívnou formou možnosti programovania, v podobe minimálne jednej vyučovacej hodiny, ktorú vedie profesionálny programátor. V tomto roku celosvetový týždeň Hour of Code pripadol na termín 4.12. - 10.12.2017.

Tvorcovia projektu Scratch, Lifelong Kindergarten Group a the Learning Initiative na MIT Media Lab pripravili veľmi zaujímavý projekt, ktorého cieľom je naučiť učiteľov ako kreatívne učiť deti.

Dnes máme fantastickú správu pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o kreatívne programovanie - spustili sme projekt www.scratch.sk.